Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rio szerint Fergie pótolhatatlan

2008.11.16
Rio Ferdinand szerint Sir Alex Ferguson méltó utódjának megtalálása egyszerűen lehetetlen feladat. A Manchester United menedzsere ezen a héten ünnepli 50. évfordulóját a labdarúgásban és már többször célozgatott arra, hogy két év múlva átadja a stafétabotot.

Több mint 20 év alatt Sir Alex Európa egyik legjobb csapatát építette fel az Old Traffordon és számtalan sikert számlál a "Vörös Ördögök" kispadján. Ennek tudatában teljesen érthető Rio Ferdinand aggodalma, aki nem tudja hogyan pótolják majd a skót mestert.

"Igazán nehéz lesz pótolni, nemde?" - kezdte Rio. "Ki lesz képes rá? Nem szeretem ezt mondani, de a klubnak nagyon keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy megfelelő embert találjon a helyére."

"Ez nem olyan, mint amikor egy játékost kell pótolni, ez egy teljesen más dimenzió. Sir Alex sikerei megközelíthetetlenek, és egy hozzá hasonló karaktert rendkívül nehéz lesz lecserélni ennyi idő után. De ha ez sikerülhet egy klubnak, akkor az a United."

Rio szerint Ferguson meglágyult mióta szerződtette őt a klubhoz: "Kissé meglágyult az ittlétem alatt, de azért nem kell félteni. Ha eljön az igazság pillanata nem hagy a bizonytalanban, hanem egyenesen a szemedbe mondja a véleményét."