Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Peterborough United 0-2 Manchester United

2008.08.05

Peterborough United  0-2  Manchester United

Gól: Martin 39' (öngól), Gibson 68'

Összefoglaló: 

A Manchester United labdarúgócsapata 2-0-ra verte meg a Peterborough gárdáját felkészülési mérkőzésen. Érdekesség, hogy az alacsonyabb osztályú kiscsapat kispadján Sir Alex Ferguson fia, Darren ült, aki korábban édesapja kezei alatt az MU nagycsapatában is többször szerepet kapott.
A találkozó elején a számos sztárját pihentető BL-győztes alakította ki az első helyzetet, de Rafael Da Silva pontatlanul centerezett, így az egyik védő úgy szabadított fel, hogy a berobbanó Tevezről pattant a labda az alapvonalon túlra. A túloldalon Rendell félfordulatból próbálkozott, de az egyik védőről kivágódott a játékszer.

Az angol harmadosztály újonca nem ijedt meg világhírű ellenfelétől, nyilvánvaló, hogy az edző, Darren Ferguson mindenképpen szeretné bizonyítani édesapjának, Sir Alex Fergusonnak, hogy van érzéke a munkához. A lelkes közönség is igyekezett fokozni a hazaiak elszántságát, amelyre nem is lehetett panasz.

Jó iramot és nyílt játékot hozott a nyitó negyedóra, a Peterborough kiválóan tartotta magát. Kisebb helyzetek után a 21. percben Tevez 18 méterről lőtt, a labda alig kerülte el a jobb alsó sarkot. A folytatásban is derekasan küzdött a vendéglátó együttes, igazán nem forgott veszélyben Lewis kapuja.

A 39. percben ritkán látható furcsa góllal jutott vezetéshez az MU: Gray lezser beadását Martin mellel próbálta hazaadni, de túl erősen pattant a labda, így Lewis már nem tudott menteni. A következő percben Hyde 21 méteres bombája kipattant Kuszczakról, de középen nem érkezett hazai futballista.

A szünet után is remekelt a Peterborough, Kuszczaknak néhányszor bizonyítania kellett tudását. Az 57. percben Mackall-Smith közeli fejesét tolta ki a léc alól a lengyel kapus. A manchesterieknél ekkor már szinte csak roppant fiatalok szerepeltek, Ferdinand, Tevez, Nani, Fletcher, Brown és Evra sem folytatta a fordulás után.

A 66. percben Possebon 18 méteres bombáját tolta szögletre a hazaiak hálóőre. Ezután a friss U19-es Európa-bajnok Zieler váltotta Kuszczakot a vendégek gólvonala előtt.

A 68. percben remek góllal növelte előnyét az MU: az egyetlen még pályán maradt urinos játékos, O'Shea indított saját térfeléről, a labda Gibsonhoz került, a százhúsz másodperccel korábban pályára küldött ifjú titán pedig 24 méterről elemi erővel zúdított a léc alá.